Artistic statement Nederlands

Artistic statement - Sabrina M

 

Ik wil iemand die naar mijn foto’s kijkt, meenemen naar mijn wereld die soms veraf staat van de wereld zoals we die kennen. Fantasie, emotie en intense gevoelens tracht ik te verbeelden in mijn fotowerk. Ik tracht met mijn beelden hoop te bieden in een complexe tijd, al teveel gekleurd door negativisme. Mijn werkelijkheid probeer ik over te brengen naar de toeschouwer om die te kunnen betoveren met een andere realiteit. Het eindresultaat is één ding maar het creatieproces dat daaraan voorafgaat is voor mij minstens net zo belangrijk.

Terugkerende thema’s of soms tegengestelde gevoelens als eenzaamheid, vrijheid, anonimiteit, vluchten of de dood gaan met elkaar in dialoog en tracht ik te vertalen naar positieve beelden die zich soms spontaan aanbieden of ontstaan uit iets dat ik hoor of lees.

Wanneer ik dan een beeld in mijn hoofd heb, maak ik een ruwe schets en aan de hand daarvan fotografeer ik alle ingrediënten om tot dat ene beeld te komen. Net als een traditionele beeldhouwer boetseer ik met moderne technologieën en toegepaste software al het voorbereidende werk tot wat ik van bij aanvang in gedachte had. Je zou het ook kunnen vergelijken met hoe een schilder met een kleurenpalet, borstels, verf en allerhande andere attributen langzaamaan een beeld overbrengt op het canvas.

Tijdens het creatieproces gebruik ik werkelijk alles wat bruikbaar is om mijn doel te bereiken. Het kan dan zelfs gaan om ogenschijnlijk kleine, onbenullige voorwerpen tot en met afval. Dit langzame proces van creëren in combinatie met hoe ik me op dat moment voel, zorgt ervoor dat het eindresultaat meestal een gedramatiseerde, humoristische, surreële of verhevigde versie wordt dan dat wat ik bij aanvang voor ogen had.

Het grootste compliment dat ik voor mijn fotowerk kan krijgen is dat de toeschouwer een eigen verhaal weet te maken, vol van zijn of haar persoonlijke gevoelens.

 

Made by Sabrina-M - Copyright 2017 © All Rights Reserved